top of page
Schermafbeelding 2017-06-19 om 12.40.49
rodion-kutsaev-85092

Hallo fijn mens,

 

Ga je mee op retraite…?

Twee dagen even helemaal voor jou, op een mooie plek in de natuur in Holten.

Stil worden,

Wandelen in de natuur,

Mediteren,

Verbinden,

Kortom even helemaal tot rust komen.
 

DSC8182.jpg

Goede vrijdag 10 en zaterdag 11 april 2020

We verblijven in de prachtig gelegen Herberg "de Dieken” in Holten. De dag en de avond begeleid ik je in verschillende vormen van meditatie. Zo zakken we met elkaar en ieder voor zich in de Stilte. Stilte om meer contact te kunnen maken met dat wat er in je leeft en daar eens even helemaal bij aanwezig te zijn. Zonder dat je afgeleid wordt door telefoon, media of anderen.

Want een retraite doe je voor jezelf.

We wandelen oa in stilte over de hei en door het bos. Stilzitten en bewegen wisselen we af met schrijven voor jezelf.

We eten vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch. Koffie en thee kun je de hele dag door vrij nemen.

Je kunt je opgeven of je vragen stellen via inzicht.info@gmail.com of bellen (zie contactgegevens onderaan).

Vrijdag 10 april.
 • Aankomst 10:00 uur

  • eigen plekje maken van je kamer. Neem fijne dingen mee waar jij je prettig bij voelt. 

   Je eigen favoriete dekbedhoes, sloffen of edelsteen bijvoorbeeld. 

  • even de plek verkennen en lekker aankomen

 • rond 11:00 uur uitleg over het programma en de mogelijkheden van het centrum en de omgeving en korte kennismaking

 • Eerste meditatie 

  • Lunch in stilte

  • Even tijd voor jezelf

 • Middagmeditaties (zittend en actief)

  • Even tijd voor jezelf

 • Deelronde

  • Avondmaaltijd in stilte

  • Even tijd voor jezelf

 • Avondmeditatie

 • Schrijftijd

Zaterdag 11 april
 • ochtendstilte ook tijdens het ontbijt

  • Ontbijt om 8:30-9:30

 • Om 10 uur meditatie’s (actief en zittend)

 • (schrijf)tijd voor jezelf.

  • lunch in stilte

  • Even tijd voor jezelf

 • Middagmeditaties 

 • Schrijftijd

 • Deelronde

 • Meditatief opruimen/schoonmaken 

  • 17:00uur vertrek

Kosten: 245,-euro voor 2 dagen verblijf en begeleiding, 1 overnachting incl. Koffie en thee en alle vegetarische/biologische maaltijden.
Als je voor 31 januari boekt krijg je korting en betaal je 225,-euro!

Ik hoop je te ont-moeten op deze mooie plek en fijne dagen met je te beleven.

Je kunt je opgeven via inzicht.info@gmail.com

 

Hartegroet van Jantien

 

P.s. als je nog vragen hebt, laat het me dan gerust weten.

Mijn klanten over de retraite

De retraite voelde als thuiskomen; vier dagen waarin ik helemaal mezelf kon en mocht zijn met alles wat ik ben. Mijn nieuwsgierigheid, mijn verwondering, mijn weerstand, mijn pijn, mijn blijheid, mijn dankbaarheid. Ik ging naar huis met een moe hoofd en een blij hart. Ontspannen en gevoed met vertrouwen in mijn eigenheid, in mijn gevoel en de durf om te blijven ontdekken.

Sophie

De Retraite heeft mij Rust gebracht, ik heb mijn vrouwelijke wijsheid beter gevoeld en er meer contact mee gekregen. Daardoor heeft die wijsheid nu meer ruimte, Wat ik heel fijn vind. En een grote dankbaarheid voor mijn leven, voor het Leven, de Liefde en Al wat Is. Ik heb weer meer contact met het Ongeziene. Blij!

Hetty

Aankomen, naar binnen keren, loslaten, verbinden en creëren.

Afgelopen najaar heb ik een retraite met alleen vrouwen mogen meedoen in het ontmoetingscentrum Savita, midden in de natuur van het Sauerland. De locatie is inspirerend en de en de maaltijden heerlijk. Het ritme van de dagen in het centrum dagen mij uit te bezinnen.

Door de afwisselende oefeningen, meditaties , stiltes en wandelingen heb ik een reis gemaakt naar binnen, naar mijn kern. Wat wil ik loslaten? Welke oordelen (vooral over mijzelf) kan ik loslaten? Waar herken ik mijzelf in de natuur, de schoonheid en de elementen?  Waar wil ik mij vanuit mijn zijn mee verbinden?

Uit die kracht die vrij kwam kon ik creëren en mijzelf iets voornemen.  Dit heeft een winter van bezinning nodig gehad. Ik voel nu dat het de tijd is om dit voornemen te gaan leven. 

 

Trudy

Het was een fijn en ontspannen weekend en ik kreeg handvaten om zelf sneller terug te kunnen keren naar mijn innerlijke stilte. 

Je bent een mooi voorbeeld qua rust, reflectie, omgaan met de eigen emoties, uitnodigend en de aandacht steeds weer naar binnen kerend. De mooie natuur, de piano en het atelier, het lekkere eten, de mogelijkheid tot massages en lichtsessies waren fijne randvoorwaarden voor deze fijne retraite.

We hebben geschreven, geluisterd, in stilte gemediteerd. De retraite heeft me weer hernieuwd inzicht in onderliggende patronen gegeven. Een heel weekend met jezelf bezig zijn een leuk cadeautje dat je gewoon mag uitpakken.

De stiltewandeling heeft me daarin het meest aangesproken. Het in stilte een zijn met de natuur blijft iets heel magisch.

 

Edith

De retraite was een perfecte combinatie van meditatie en tijd voor jezelf. Het was ook fijn om niet de hele dag stil te moeten zijn, maar ook tijd om ’s middags met de andere vrouwen samen te zijn en van alles met elkaar te delen. De meditaties waren ook niet alleen op je kussen zitten, maar ik heb kennis gemaakt met verschillende mogelijkheden van mediteren door middel van wandelen, dans en je gevoel uit te spreken. Door veel op te schrijven, kan ik door middel van in mijn schriftje te lezen terug gaan naar de stilte in mijzelf. Ik heb geleerd wat mijn essentie is en welke weg ik mag gaan volgen op mijn levenspad. Daar mag ik op vertrouwen. De begeleiding van Jantien was heel prettig en rustig. Ze geeft je alle ruimte voor je eigen weg en kan je door de juiste opmerkingen te geven helpen verder te komen of dichter mijn je eigen stilte. 

Ook heb ik gevoeld hoe het is om volledig in mijn lichaam te zijn. Ik dacht altijd dat ik dat was, maar de stilte heeft mij daar ook inzicht in gegeven. De retraite heeft me inzicht gegeven en me bewust gemaakt van bepaalde patronen in mijn dagelijks leven en het geeft mij nu de mogelijkheid om deze patronen te veranderen.

 

Nienke

Rust. Het bewust kunnen kiezen voor alleen zijn en het zijn in een groep zonder dat ik een oordeel heb of dat ik het idee heb dat ik beoordeeld word of liever gezegd zonder me af te vragen of ik beoordeeld word

Ik wil je nogmaals danken voor de warmte en het welkome gevoel dat je me gegeven hebt tijdens de retraite. De begeleiding in de meditaties heb ik als waardevol ervaren, het heeft me echt verrijkt door me dieper in mezelf te laten reiken en een rust in mezelf te laten ervaren. 

Het mediteren en het terugkeren naar mezelf, ik vond het een ongekende luxe om een paar dagen in een stroom mee te gaan met alle regeldingen geregeld en me alleen bezig hoeven te houden met mezelf, met de groep en met het tot rust komen en los kunnen laten

Marielle

De retraite bood mij de mogelijkheid om afstand te nemen, rust te vinden en lopende zaken weer in perspectief te plaatsen. Juist door alles wat speelt onder ogen te zien in plaats van het weg te stoppen, en het te verwelkomen zonder oordeel, kwam er ruimte voor nieuwe inzichten en kon ik in een veilige setting loslaten wat ik niet meer nodig had. Ik heb kunnen genieten van de stilte door de veiligheid van het samen zijn en de steun van de begeleiding, en tegelijkertijd even niet opgeslokt te worden door sociale conventies. Daardoor werd de beleving van onder andere de prachtige omgeving en het lekkere eten intenser en kon ik meer in het moment zijn.

 

Marjolijn

Please reload

bottom of page