top of page
Meditatie | Coaching | Amersfoort

Stilte als Bron van In-Zicht

Stilte en meditatie lopen als een rode draad door mijn leven. Het geeft mij rust en inzicht in mezelf. En helderheid om bewust te kiezen voor dat wat essentieel is.

Door meditatie, bewust aanwezig te zijn bij wat het leven mij schenkt, voel ik mij vrijer en meer authentiek.

In mijn leven werd ik twee keer letterlijk ‘stil’ gezet.
Alhoewel moeilijk, hebben deze periodes mij achteraf gezien zeer verrijkt.
Rond mijn 20e maakte ik me los van verwachtingen die de gemeenschap waar ik toen onderdeel van uitmaakte, van me had. Zo kon ik keuzes maken voor dat, wat ten diepste waar is voor mij.
De tweede periode was rond mijn 40e doordat ik burn-out raakte en ook afscheid moest nemen van een langdurige relatie. Een grote les in hoezeer ik mij geïdentificeerd had met de rollen die ik als hulpverlener en partner had. En hoe ik deze los heb kunnen laten.

Door de stilte die ik in deze periodes ontmoette kreeg ik de kans contact te maken met wat er in mij leefde.

Ik leerde dichter bij mijzelf, mijn behoeftes en innerlijke ervaringen te komen.
In mijn dagelijks leven betekent dit, dat ik meer rust ervaar, niet geleefd word door mijn agenda maar doe wat goed voor mij is, tijd maak voor wat ik fijn of belangrijk vind, werk creëer dat bij mij past en kan genieten van kleine dingen.
Maar zeker ook dat ik besef, dat ik onderdeel ben van een groter geheel. Meer ben dan mijn verhaal of gevoelens. Ik voel me dankbaar voor het leven.

Ik heb geleerd dat ik kan vertrouwen op het leven.
Dat het leven mij precies schenkt wat ik op dat moment nodig heb!

Het is mijn wens om deze lessen en inzichten met jou te delen.
 

fullsizeoutput_718_edited.jpg

Achtergrond

Gedreven door mijn wens door te dringen tot de kern van wat mensen beweegt, werkte ik 15 jaar met hart en ziel in jeugdhulpverlening. Dit heeft mij de nodige ervaring en vaardigheden gebracht om anderen te begeleiden.
De behoefte om meer mijn hart en intuïtie te volgen maakte dat ik de 4 jarige opleiding bij Mens en Intuïtie deed. Het grootste kado dat deze opleiding mij heeft gegeven, is de mildheid waarmee ik naar mezelf, anderen en het leven ben gaan kijken.

Mijn grote gevoeligheid voor wat niet zichtbaar of tastbaar is: gevoelens, emoties, sfeer en een Groter Weten, blijf ik steeds opnieuw voeden en inspireren door een blijvende stroom van cursussen en workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. En niet te vergeten, het volledig aanwezig zijn bij alles wat het leven mij schenkt!

Hartegroet van Jantien                                                         


 

 

 

 

bottom of page