top of page
Schermafbeelding 2017-06-19 om 12.40.49
rodion-kutsaev-85092

Hallo fijne vrouw,

Ga je mee op retraite…?

Drie dagen even helemaal voor jezelf.

Op een mooie plek in de natuur in Sauerland.

Graag nodigen wij jou uit voor de Stilte-retraite

 

Samen steeds een beetje meer in de overgave te komen.

Dit doen we door in de Stilte te zakken in de prachtige bedding van de natuur in Sauerland.

In het Centrum Savita.

"De Kunst van overgave"

 

Overgave is een hele kunst. Het vraagt om het leven te omarmen zoals het komt en controle los te laten. Niet altijd gemakkelijk als dat wat er is, onzeker of pijnlijk is. Het gaat over leren ontspannen en het toelaten van Zelf-Liefde ongeacht de omstandigheden. Hoe we het ook doen, het leven leert het ons met vallen en opstaan.

En ook bij leuke gebeurtenissen kan het spannend zijn om de controle los te laten;-)

Door onze eigen processen ontdekten wij beiden dat er een aantal aspecten en vaardigheden belangrijk zijn om te kunnen en durven overgeven aan dat wat het leven ons wil geven. Juist dat heeft ons geïnspireerd om deze retraite in het teken te laten staan van "De kunst van Overgave".

Ontspan je mee?

Liefs van Inge en Jantien

 

Kom tot rust door....

Stil te worden,

Wandelen in de natuur,

Mediteren,

Je opnieuw verbinden met je lichaam

IMG_E2785.JPG

september 2024
In het dorp Niederfeld bij Winterberg in centrum Savita

investering in jezelf: 450,- Nu voor 420,-

(let op! deze vroegboek-korting geldt tot 30 mei)

Ook laten we je graag weten dat als je wat meer te besteden hebt, en een bijdrage wilt overmaken voor degene die een te klein inkomen heeft, we daar heel blij van worden. En neem dus gerust contact met ons op als je budget niet toereikend is. Zo maken we dingen mogelijk voor elkaar.

We verblijven in het prachtig gelegen Centrum Savita.  De ochtenden en avonden begeleid ik je in verschillende vormen van meditatie. Ervaring is niet nodig, iedereen kan Zijn. We maken een o.a. een stilte-wandeling over het “Gouden Pad” over de hei. Er is ochtend- en avondstilte om echt tot jezelf te komen. We genieten van heerlijk vegetarisch eten uit eigen tuin en keuken.

De middagen zijn vrij te besteden.

Mijn klanten over de retraite

De retraite voelde als thuiskomen; vier dagen waarin ik helemaal mezelf kon en mocht zijn met alles wat ik ben. Mijn nieuwsgierigheid, mijn verwondering, mijn weerstand, mijn pijn, mijn blijheid, mijn dankbaarheid. Ik ging naar huis met een moe hoofd en een blij hart. Ontspannen en gevoed met vertrouwen in mijn eigenheid, in mijn gevoel en de durf om te blijven ontdekken.

Sophie

De Retraite heeft mij Rust gebracht, ik heb mijn vrouwelijke wijsheid beter gevoeld en er meer contact mee gekregen. Daardoor heeft die wijsheid nu meer ruimte, Wat ik heel fijn vind. En een grote dankbaarheid voor mijn leven, voor het Leven, de Liefde en Al wat Is. Ik heb weer meer contact met het Ongeziene. Blij!

Hetty

Aankomen, naar binnen keren, loslaten, verbinden en creëren.

Afgelopen najaar heb ik een retraite met alleen vrouwen mogen meedoen in het ontmoetingscentrum Savita, midden in de natuur van het Sauerland. De locatie is inspirerend en de en de maaltijden heerlijk. Het ritme van de dagen in het centrum dagen mij uit te bezinnen.

Door de afwisselende oefeningen, meditaties , stiltes en wandelingen heb ik een reis gemaakt naar binnen, naar mijn kern. Wat wil ik loslaten? Welke oordelen (vooral over mijzelf) kan ik loslaten? Waar herken ik mijzelf in de natuur, de schoonheid en de elementen?  Waar wil ik mij vanuit mijn zijn mee verbinden?

Uit die kracht die vrij kwam kon ik creëren en mijzelf iets voornemen.  Dit heeft een winter van bezinning nodig gehad. Ik voel nu dat het de tijd is om dit voornemen te gaan leven. 

 

Trudy

Het was een fijn en ontspannen weekend en ik kreeg handvaten om zelf sneller terug te kunnen keren naar mijn innerlijke stilte. 

Je bent een mooi voorbeeld qua rust, reflectie, omgaan met de eigen emoties, uitnodigend en de aandacht steeds weer naar binnen kerend. De mooie natuur, de piano en het atelier, het lekkere eten, de mogelijkheid tot massages en lichtsessies waren fijne randvoorwaarden voor deze fijne retraite.

We hebben geschreven, geluisterd, in stilte gemediteerd. De retraite heeft me weer hernieuwd inzicht in onderliggende patronen gegeven. Een heel weekend met jezelf bezig zijn een leuk cadeautje dat je gewoon mag uitpakken.

De stiltewandeling heeft me daarin het meest aangesproken. Het in stilte een zijn met de natuur blijft iets heel magisch.

 

Edith

De retraite was een perfecte combinatie van meditatie en tijd voor jezelf. Het was ook fijn om niet de hele dag stil te moeten zijn, maar ook tijd om ’s middags met de andere vrouwen samen te zijn en van alles met elkaar te delen. De meditaties waren ook niet alleen op je kussen zitten, maar ik heb kennis gemaakt met verschillende mogelijkheden van mediteren door middel van wandelen, dans en je gevoel uit te spreken. Door veel op te schrijven, kan ik door middel van in mijn schriftje te lezen terug gaan naar de stilte in mijzelf. Ik heb geleerd wat mijn essentie is en welke weg ik mag gaan volgen op mijn levenspad. Daar mag ik op vertrouwen. De begeleiding van Jantien was heel prettig en rustig. Ze geeft je alle ruimte voor je eigen weg en kan je door de juiste opmerkingen te geven helpen verder te komen of dichter mijn je eigen stilte. 

Ook heb ik gevoeld hoe het is om volledig in mijn lichaam te zijn. Ik dacht altijd dat ik dat was, maar de stilte heeft mij daar ook inzicht in gegeven. De retraite heeft me inzicht gegeven en me bewust gemaakt van bepaalde patronen in mijn dagelijks leven en het geeft mij nu de mogelijkheid om deze patronen te veranderen.

 

Nienke

Rust. Het bewust kunnen kiezen voor alleen zijn en het zijn in een groep zonder dat ik een oordeel heb of dat ik het idee heb dat ik beoordeeld word of liever gezegd zonder me af te vragen of ik beoordeeld word

Ik wil je nogmaals danken voor de warmte en het welkome gevoel dat je me gegeven hebt tijdens de retraite. De begeleiding in de meditaties heb ik als waardevol ervaren, het heeft me echt verrijkt door me dieper in mezelf te laten reiken en een rust in mezelf te laten ervaren. 

Het mediteren en het terugkeren naar mezelf, ik vond het een ongekende luxe om een paar dagen in een stroom mee te gaan met alle regeldingen geregeld en me alleen bezig hoeven te houden met mezelf, met de groep en met het tot rust komen en los kunnen laten

Marielle

De retraite bood mij de mogelijkheid om afstand te nemen, rust te vinden en lopende zaken weer in perspectief te plaatsen. Juist door alles wat speelt onder ogen te zien in plaats van het weg te stoppen, en het te verwelkomen zonder oordeel, kwam er ruimte voor nieuwe inzichten en kon ik in een veilige setting loslaten wat ik niet meer nodig had. Ik heb kunnen genieten van de stilte door de veiligheid van het samen zijn en de steun van de begeleiding, en tegelijkertijd even niet opgeslokt te worden door sociale conventies. Daardoor werd de beleving van onder andere de prachtige omgeving en het lekkere eten intenser en kon ik meer in het moment zijn.

 

Marjolijn

Please reload

bottom of page